Egy nagyon finom zöldségpástétom receptjét szeretném most megosztani. Egyáltalán nem vagyok híve a feldolgozott élelmiszereknek, így mostanában a hús nélküli pástétomokra esküszöm. Ezzel kapcsolatos sikerélményem bármennyire hihetetlen is a lányom szülinapi partijához kapcsolódik, ha jól emlékszem a 6.-hoz.
Nem kis diadalt éreztem, amikor a kis porontyok csak úgy tömték magukba a sok kis „feldíszített” szendvicskéket.
Nem elég hogy vitamindús és tápláló, de még zöld is! Mi ez, ha nem győzelem!? Nemrég volt merszem Torkos Csütörtökre is elkészíteni egy kollegákkal való közös összejövetelre. Büszkén mondhatom garantáltan a felnőtteknél is sikert aratott!
Brokkoli pástétom
Hozzávalók:
250 dkg brokkoli, 1 db közepes főtt burgonya, 10 dkg teavaj, 2 ek. majonéz, 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió, 1nagy gerezd fokhagyma, só.
A brokkolit és a meghámozott, feldarabolt krumplit sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük és villával összetörjük. A többi hozzávalóval jól kikeverjük.
Jó étvágyat!
Mégtöbb recept itt:
Szeresd a színeket a konyhádban is
A mézeskalács újrahasznosítása – Gránátalmás-szedres sajttorta
Egy jó ötlet, egy jó recept! – Szilveszteri mézeskalács
Ha tetszett a recept, oszd meg másokkal is!